Aanbevelingen

Ik ben bij Monique terecht gekomen toen ik via de huisarts hulp zocht om mij te helpen met mijn HSP waar de psycholoog niet veel raad mee wist.

Ik had al een aantal boeken gelezen over het onderwerp toen het aan het licht kwam dat ik HSP was, maar met de praktische obstakels konden de arts en psycholoog mij niet verder helpen.

Gelukkig kwam Monique toen op mijn pad. Bij haar heb ik veel kunnen leren hoe mijn gebruiksaanwijzing werkt, en waarom ik al mijn hele leven op sommige prikkels reageer zonder daar bewust van te zijn.

Wat erg fijn is, is dat de sessies wandelend in het bos zijn, waardoor je niet stil zit in een klein kantoortje.

De praktische tips en inzichten hebben mij erg geholpen om verder te komen, en over de drempels heen te stappen die mij soms tegen hielden.

Het belangrijkste wat ik heb geleerd, is dat je elke dag moet blijven oefenen en bij jezelf moet blijven inchecken om te zorgen dat je niet terugvalt in oude verkeerde patronen.

David, 37 jaar

Ik heb Monique leren kennen als een empathische, vrolijke en directe coach. Wat ik heel tof vind is dat Monique aan mijn woorden een fysieke uitdrukking kon geven. Dan liet ze me letterlijk zien hoe woorden in mijn lijf zouden voelen. Bijvoorbeeld door een terugtrekkende beweging te maken, of door zichzelf klein te maken met een gebogen rug. Moeilijk om in woorden te vatten. Wat ik daardoor geleerd heb is dat de gevoelens in je lijf, knoop in buik, stijve nek, hoofdpijn, zware tas op de rug, stramheid etc ook iets zegt over je gevoelens en visa versa. En dat je er naar toe mag bewegen, wat dan vaag klinkt maar als Monique het demonstreert het heel concreet is. Verder heeft zij een gereedschapskist met 10-tallen tools die ze je mee kan geven. Daar hoort ook een hele boekenkast bij.

Verder is Monique opbouwend. Ik ging er regelmatig verdrietig heen, maar kwam met volop moed ervan terug. Bovendien heb ik de lessen vast weten te houden, wat maakt dat een traject ook voor een langere tijd beklijft. Monique werkt kortom met lichaamswerk, theorie en humor, dat is een heel mooi samenspel!

irene

Journalist/schrijver

Monique Verreijdt coacht met behulp van paarden en dat wilde ik ook weleens meemaken ?. Normaal gesproken zou ik op het paard gaan zitten, maar nu moest ik ze iets anders vragen dan een draf of galop… heel bijzonder om ze ‘mijn wil’ niet op te leggen, maar om te zien wat er gebeurt als ik mij ongevraagd in hun groep begeef. Een uur lang wisselde het van contact zoeken, knuffelen, tot een opdringerig jong paard weer even wegsturen (ik heb ruimte nodig!). Het mooiste kwam na een tijdje toen de schimmel naar mij toe kwam. Waarom eigenlijk? Het was het moment dat ik in mijn hoofd en buik tot rust kwam; er niets meer hoefde en dat was blijkbaar een signaal… ze kwam gewoon rustig naast mij staan, ontspannen met een hoef half van de grond. Heel bijzonder. Waar ik op gecoacht werd? Op loslaten …

Dank je wel Monique voor deze ervaring!

Patricia

Monique is opgeleid binnen de reguliere gezondheidszorg als algemeen verpleegkundige en heeft zichzelf daarna gespecialiseerd binnen de Geestelijke Gezondheidzorg. Bij de begeleiding van mensen in haar eigen coaching praktijk, kwam het inzicht dat zoveel mogelijk aspecten van ziekte en gezondheid in ogenschouw moeten worden genomen om de bij de complexe aard van de mens passende manier van leven te kunnen nastreven.

In het kader van haar missie om het zelfherstellend vermogen van mensen te vergroten – en daarmee hun veerkracht en balans – heeft ze zich verder gespecialiseerd als paarden- en natuurcoach. Inmiddels verzorgt Monique trainingen gebaseerd op de Psycho-Neuro-Immunologie (PNI), het wetenschappelijk onderbouwde vakgebied dat de holistische kijk op de mens inzichtelijk maakt. Ze weet deze kennis om te zetten in simpele maatregelen, die in het dagelijks leven makkelijk toepasbaar zijn. Met het uitdragen van haar kennis combineert ze haar missie, met haar passie voor mens, dier en natuur.

Els Stokkers

huisarts

Wat ben ik ontzettend blij dat ik jou heb mogen ontmoeten als mijn coach. 

Een paardencoach die ik ken vertelde mij dat ze een super interessante cursus had gevolgd over het zenuwstelsel. Ik wist dat mijn zenuwstelsel behoorlijk van slag was op dat moment. Omdat ik voelde dat ik constant “aan” stond vroeg ik haar naar de naam van de trainster; Dat was jij! Ik heb je opgezocht op internet en las over de mooie dingen die je doet voor mensen. Onder andere coaching in het bos en paardencoaching. Ik heb direct een afspraak bij je gemaakt.

De eerste sessie in het bos gaf je mij al veel informatie over de werking van het zenuwstelsel daardoor begon ik steeds meer te begrijpen wat er in mij gaande was. Daarbij gaf je mij gelijk tips hoe ik deze de juiste aandacht kon geven om het zenuwstelsel tot rust te brengen. We brachten gelijk oefeningen in de praktijk en wat ik ook fijn vond was dat je na de sessie ook nog samenvatte, in een email of gesproken bericht, wat we hadden behandeld. Ik heb meerdere bossessies bij jou gevolgd en ook een aantal paardencoachsessies. Ik vond het een supermooie manier om gecoacht te worden. De natuur en de dieren staan heel mooi als een metafoor in welke situatie dan ook. Omdat jij precies weet hoe je deze in elke situatie kunt inzetten. Bijzonder hoe ik elke keer weer (aan)geraakt kon worden omdat jij mij zo goed kon attenderen op zaken en de juiste vragen kon stellen die mij brachten naar mijn eigen nieuwe inzichten. Ik kan weer verder op mijn levenspad met nieuwe kracht en inspiratie maar ik weet dat net als een auto jaarlijks een apk’tje nodig heeft, ik weer terug zal komen bij jou. 

Hoe ik jou zie; aards, helder, puur, to the point en toch zacht met een heerlijk stukje humor op zn tijd. 

Dankbaar dat ik jou heb ontmoet!

Patricia

Ha lieve Monique.

Wij hebben samen maar 1 wandeling gedaan maar wat een effect!

Jouw heldere tips en uitleg hebben ervoor gezorgd dat ik zo anders ben gaan kijken naar mijn “systeem”.

Tijdens de wandeling liet je mij voelen wat je zonder erg eigenlijk je zenuwstelsel aandoet.

Bewust te worden van dat wat je “vast” en onder “spanning” zet, omdat jij dat zo mooi uit ging leggen en mij daar tijdens het wandelen op attendeerde.

Dat is voor mij zo’n kado geweest!

Dagelijks moet ik daar nog aan terug denken en voel dan meteen die rust over mij komen.

Dankjewel lieve Monique, je hebt mij “zoveel” laten zien (en vooral voelen).

Willeke

Mijn thema: grenzen zetten. ‘Hoe laat ik iets of iemand toe en hoe pak ik mijn eigen ruimte terug’.

Bij het betreden van de wei stonden er binnen no-time acht aaibare lieve paardjes om mij heen. Het kostte geen enkele moeite hen bij mij te krijgen. Het ging als vanzelf. Hen weer uit mijn zone krijgen was van een totaal andere orde. Man, man…. Wat ik ook deed, ze weigerden te gaan. Eén van hen legde zelfs een dikke drol op mijn schoen. Een ander plaste op nog geen vijf centimeter, recht voor mijn voeten. Hoe hilarisch het ook was; Ik was verbijsterd, en zwaar gefrustreerd. Deze paardjes hadden echt schijt aan mijn gevoel en mijn vraag.

Wat een spiegel. AU!

Wat was het bijzonder Monique, en helpend.

Carla

Dear Monique..

After I red your book I got in to conclusion that everything is possible if you choose to be open for getting new tools and forget the old tools ….once you are realizing that it does not work or at least put them aside and try to creat a new toolbox that maybe can serve you dream or can help to approach your self just in a different way…I must say your book…so clear for all levels…it looks like a shopping list that you must get before you …hit the road…..no short cut…but Easy Rider..lots of steps…which is giving you the space to think and the time to understand what it is all is about……

I mean it is about YOU(me myself & i)

well done and I wish you success

M, artist

Download gratis E-boek

Alle verandering start met bewustzijn

Op doorverwijzing van de huisarts bij Monique terecht gekomen.

Laagdrempelige coaching, Monique komt snel to the point; weet in eenvoudige en heldere bewoordingen handvaten te geven en geeft zeker goede inzichten.

Ze is een goede verstaander, die maar een half woord nodig heeft; ook geeft Monique goede boekentips, waar ikzelf weer nieuwe inzichten van krijg of bevestigingen als HSP-er.

Alles in een heel ongedwongen sfeer.

Ik ben heel blij dat Monique op mijn pad is gekomen.

Ik kan haar coaching zeker aanbevelen!!!

Je leert jezelf en je omgeving beter begrijpen;

Ik ben een heel tevreden klant; zij maakt de wereld weer een stukje mooier!

José

I would like to thank you for all of your help over the years. Without you, I doubt I would be in the place I am now mentally and be able to handle all of life’s curveballs! The advice you have given me is priceless and I have really been able to catch myself before I fall!

Thank you so much for everything, you have no idea how much you helped!en natuur.

Olivia

Wat ik vooral heel tof vind is dat je de reguliere zorg combineert en zo vele malen rijker maakt met jouw manier van werken. Daar heb ik zo onwijs veel respect voor en daar was ik zelf ook heel erg mee geholpen.

In de afgelopen tijd van corona en lockdowns kregen we als gezin en ook privé van alles te verduren.

De paarden en coaching gaven mij inzicht en inspiratie om veerkracht opnieuw op te bouwen en om dit privé en in werk met nieuwe moed in te zetten.

Saskia Mastenbroek, docent