Heb je een hekel aan jouw lichaam?

2 reacties

Is jouw lichaam jouw vijand of bondgenoot?

Lig je wakker omdat je steeds geluid hoort in jouw hoofd? Waar je gek van wordt? Of bepaalt jouw lichaam wat je wel en niet kunt? Omdat je pijn hebt in je rug, nek of schouders. Of omdat je zo snel moe wordt. Je hebt vaak migraine of hoofdpijn. Je wilt meer dan jouw lichaam je toelaat te doen.

Hoe denk je over jouw lichaam?

Kan je het zien als een vriend?

Of is jouw lichaam jouw vijand geworden? Waar je elke dag tegen strijdt. In de hoop het eindelijk te verslaan. Zodat jouw hoofd weer de baas wordt.

Herken je bovenstaande?

Veel van de mensen die ik begeleid zijn de hele dag aan het vechten.  Voeren oorlog.Tegen zichzelf. Werken heel hard om hun klacht weg te krijgen. Googelen zich gek om eindelijk de oplossing te vinden. Denken, piekeren, waarom hun lijf toch zo tegenwerkt. Dat kost ze veel energie en ik heb nog niemand meegemaakt die op deze manier de klachten weg kreeg. Hoe is dat bij jou? Bij jij vriend of vijand van jezelf?

Als je jouw lijf als vijand ziet… Stop te doen met wat niet werkt! Doe het anders.

Kies de weg van geweldloosheid. Neem een vakantie van je klachten en ongemak. Beschouw je klachten 2 weken als een gegeven. Als iets dat er is, je waarneemt, wellicht bloed irritant is en laat het voor wat het is. Focus je op wat je meer wilt ervaren. Focus je op momenten dat je pijn, moeheid of dat rot geluid wat minder is. Op de momenten dat je jezelf qua gemoed of lichaam een voldoende geeft. Praat aardig tegen jouw lichaam. Het is een belangrijk vehikel om door het leven te komen.

Zeg misschien: “je hebt het moeilijk”, “ik zal voor je zorgen en naar je luisteren”.Voelt dat erg gek om te doen?

Waar werkt jouw lichaam wel mee?

Ga ook na welke delen van jouw lichaam wel netjes meewerken. Misschien ben je wel goed in zingen. Muziek maken. Creatief, schilder je. Maak je lichaam bondgenoot in plaats van vijand.

Ik beloof je dat als je je lichaam bondgenoot gaat maken in plaats van vijand er veel verandert. Dit weet ik ook uit mijn eigen ervaring. Je zult je eigen monteur worden. Je lichaam hoeft geen noodstop meer te maken omdat het vastloopt.

Je slaapt beter. Je rugpijn wordt minder. In je schouder of nek komt weer beweging. De hoofdpijn of migraine wordt minder of verdwijnt. Dat stomme geluid in je hoofd verstomt.

Je ervaart veerkracht en krijgt positieve gedachten. Je zult eerder voelen dat je een stapje terug mag zetten in plaats van doorrennen.

Wil je actief aan de slag? Om meer ontspanning te gaan ervaren? In mijn e-boek beschrijf ik veel oefeningen die hierbij helpen.

Ben jij vriendjes met jouw lichaam? Of wil je daar stappen in zetten? Laat je het me weten?

Ik reageer altijd.

In mijn gratis e-boek staan krachtige oefeningen die je hierbij kunt gebruiken.

 

 

 

 

2 Reacties

 1. Loes

  Ja ik haat mijn lichaam zelfs omdat het niet doet wat het moet doen. Het al af laat weten op een nog best jonge leeftijd. Maar wat ik ook allemaal heb geprobeerd,inclusief het googelen maar ook het aardig zijn voor mijn lijf: er verandert niks!

  Antwoord
  • Monique Verreijdt

   Jeetje Loes, dat is naar voor je!
   Wat is het een geweldige uitdaging om van een lichaam te houden dat je voor jouw gevoel zo in de steek laat.
   Ik kan me voorstellen dat je je dan hopeloos gaat voelen.
   Ik ga graag met je na of er toch verandering mogelijk is.
   Sterkte en liefs, ook voor jouw lichaam, want dat is jouw “huis”.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Download gratis E-boek

Alle verandering start met bewustzijn