Een hoofd dat altijd aanstaat

0 Reacties

Praatjes vullen geen gaatjes

Heb jij verschillende cognitieve therapieën gevolgd?

Die je van alles opleverden en naar je gevoel niet genoeg. Je weet veel en het anders doen blijft de vette uitdaging.

Heb je in het verleden jouw problemen vaak besproken en geanalyseerd? En wordt er in het heden steeds weer die “oude knop” ingedrukt? Die maakt dat je jouw patronen herhaalt? Toch in die valkuil stapt?

Leef je in je hoofd en ben je een kampioen denken?

Staat jouw hoofd de hele dag aan? Luister je pas naar je lichaam als je tot stoppen gedwongen wordt? Pijn hebt of zo moe dat je niet meer kunt? Bijna al mijn cliënten zijn super goed in denken en analyseren. Tijdens een coachsessie lopen ze al pratend vaak met ferme tred en de blik omlaag gericht naast me. Er komt wat verwarring als ik op de t-splitsing vraag welke kant hun lichaam op wil. Of laat voelen wat fijner is, als ik rechts of links van ze loop. Vaak zeggen ze: “ik denk die kant.” En als we letterlijk stilstaan en gaan ervaren waar hun lichaam voor kiest, kan dat opeens een andere kant zijn dan gedacht.

Je potentie gebruiken

Mijn missie is om mensen weer “heel” te maken. Om lichaam en hoofd/denken te integreren in plaats van het gevoel een wandelende hoofd te zijn. Je weer in contact te brengen met de wijsheid van jouw lichaam. Te kunnen denken en ook voelen en gewaarzijn.

Dat lukt. Elke dag weer. Bij iedereen. Hoe goed je ook bent in denken. Elke dag weer komt er rust en balans. Kan het lichaam spreken en verstaan worden en levert dat ontroering en heling op.

Interoceptie

Is denken jouw specialiteit? En wil je ook oefenen in het kunnen luisteren naar de signalen van jouw lichaam? Het lichaam geeft ons, vanuit het zintuig dat interoceptie heet, de hele dag informatie. Als we teveel denken of stress ervaren dan lukt het minder goed om die informatie op te pakken. Om te kunnen helen, groeien en veranderen is het nodig de taal van het lichaam ook te kunnen verstaan. Wil jij meer “heel” worden? Beter in staat het anders te doen? Te ervaren hoe je het anders kan doen in plaats van het alleen te bedenken?

Wees welkom.

Ben jij een denker en het luisteren naar het fluisteren van jouw lichaam verleerd?

Of ben je in staat te denken en ook de signalen van jouw lichaam te verstaan?

Graag hoor ik het van je.

(Enne: we gaan niet gelijk bomen knuffelen hoor)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Download gratis E-boek

Alle verandering start met bewustzijn