Magisch of volledig te verklaren?

0 Reacties

Een snelle leerling. 

Twee weken geleden kwam hij bij me voor een coach sessie.

Hij is uit balans. Werkte al lang te hard. Altijd klaar staan voor andere mensen, doorgaan. Attent naar de omgeving. De lat hoog. Zelfzorg schoot er beetje bij in. Corona hielp hierin natuurlijk niet mee. Veel van wat ontspanning gaf mocht niet meer. Negen koppen koffie op de dag. (Had al geminderd, het waren er meer). Had in de nacht last van zijn lichaam en zweetaanvallen.  Zijn hoofd was vol en er kwamen steeds meer zorgen. Alles voelde als een probleem.  Hij vroeg om handvatten om het anders te kunnen gaan doen.

Ik heb hem uitgelegd hoe ons brein, lijf en zenuwstelsel samenwerken.Verteld over de reactie van vechten, vluchten en bevriezen. We hebben oefeningen gedaan die bijdragen aan rust in ons lijf. Al lopende en de zintuigen aanzettend ervaren wat er dan anders wordt. Oefenen met het intrappen van de rem in afwisseling van de voet op de gaspedaal. Zelfzorg als prioriteit.

Aan de slag met grenzen

Hij ging aan de slag met grenzen stellen en informeerde zijn omgeving dat hij het anders gaat doen. Zei nee op verzoeken waar hij vroeger ja op zei en is verbaasd dat zijn medewerkers dit als vanzelfsprekend accepteren. Bouwt momenten op de dag in om te vertragen en te ontspannen. Beweegt meer en doet dat op een rustig tempo. Koffie: nu nog 4 op de dag.

Resultaat:

– lekker slapen

– een rustig hoofd en lijf

– meer genieten

– vertrouwen dat het echt anders kan en hij dat zelf kan beïnvloeden.

Hij is verbaasd over het snelle resultaat. Voelt dat hij op de goede weg is. Geeft me als dank een, voor hem symbolisch, kadootje.

Ik wens hem toe dat hij de komende periode de nieuwe weg vaak zal lopen, zodat het een steeds beter aangelegde weg wordt en vanzelfsprekend om hem keer op keer te nemen.

Hoe zorg jij voor jezelf? Qua eten? Ontspannen? Tijd voor jezelf nemen? Ik ben benieuwd naar jouw ervaringen en vind het leuk als je ze met me deelt.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Download gratis E-boek

Alle verandering start met bewustzijn