Teveel hooi op je vork nemen

0 Reacties

Herken je het?

Jezelf teveel pushen. Teveel van jezelf vragen. De lat hoog leggen. Het voelt niet comfortabel voor je en toch dat schepje er bovenop doen. Voor jezelf, of voor je omgeving of wat je denkt dat je omgeving verwacht. Nee zeggen zit niet in jouw vocabulaire. Je geeft eerder 200% dan een keertje 95%.

Dit maakt wellicht dat je stress ervaart. Het leven soms als teveel voelt. Dat je minder lekker in je vel zit. Hoofdpijn of andere klachten hebt.

Als je bovenstaande herkent ben je al op de goede weg. Want bewustzijn is de eerste stap op weg naar verandering.

Jezelf pushen

Mezelf pushen en de lat hoog leggen herken ik zelf ook hoor!

En laatst kwam dit patroon zich als een prachtige metafoor voor me aandienen.

Op de stal waar mijn verzorgpaard staat, mesten we elke dag een kruiwagen poep per persoon. Ik laadde mijn kruiwagens steeds met een vette kop erop. Zo dat de drollen er nog net niet afrollen, ken je dat? Zeg maar 150%. Ik wil het voor mezelf goed doen en wil ook vooral niet dat anderen denken dat ik mijn taakje maar half doe. Dat ik lui ben, of de drollen voor hen laat liggen 😉

Het was soms flink zwoegen, door het natte zand, de heuvel op en dan op de mesthoop, zeker als die al behoorlijk hoog was. Ik donderde er soms halverwege af, het was regelmatig niet te doen om de kruiwagen naar de top te krijgen. Ik zag er tegen op en toch kwam ik niet op het idee het mezelf gemakkelijker te maken.

Doe het anders

Laatst besloot ik het anders te doen. Twee halve kruiwagens te rijden, in plaats van één veel te grote. En wow, dat was relaxt zeg! Fluitend door het zand. Met 2 vingers in mijn neus de heuvel op. En…. jieha, in één keer geparkeerd op de top van de mesthoop. Wat een heerlijk gevoel. Nu was het goed te doen, in plaats van een soort next level sportuitdaging.

En wat een prachtig voorbeeld voor mij om het soms wat relaxter te doen. Kleine stapjes te zetten. Te onderzoeken hoe ik het voor mezelf gemakkelijker en beter behapbaar kan maken.  Zodat het comfortabel voelt. In plaats van echt to much en eigenlijk niet te doen. En het daardoor verleidelijk is te stoppen.

Ook hierbij geldt, kleine stappen geven een groot effect. Wat ook nog eens interessant is dat ik met mijn twee halve kruiwagens die gemakkelijk te doen waren, meer geschept heb dan een hele.

Wil jij ook stappen maken om een meer relaxt leven te leiden? Lees dan mijn e-boek.

Wat wil jij wat relaxter aanpakken?

Zodat je het jezelf wat gemakkelijker maakt?

Graag hoor ik het.

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Download gratis E-boek

Alle verandering start met bewustzijn